Teknoloji

WhatsApp’ın yeni gizlilik politikası yürürlüğe girdi: Kabul etmezseniz hesabınıza ne olur?

WhatsApp yeni gizlilik politikası yürürlüğe girdi. Şirket kısa süre önce 15 Mayıs tarihini kullanıcıları için iptal etti. Ancak bu, kullanıcıların yeni gizlilik güncellemesini kabul etmek zorunda kalmayacağı anlamına gelmez. Facebook’un sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması, kullanıcılara şartları kabul etmelerini hatırlatmaya devam edecek. Şirket ayrıca, politikayı kabul etmezlerse kullanıcıların hesaplarına ne olacağını da paylaştı. İşte söylediği:

Hesabınız silinmeyecek

Şirket, “Bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs’ta hiç kimsenin hesabı silinmeyecek veya WhatsApp’ın işlevselliğini kaybetmeyecek” dedi.

WhatsApp, kullanıcılara yeni şartları kabul etmelerini hatırlatmaya devam edecek

Şirket yeni ilke için son tarihi iptal ederken, kullanıcılara yeni şartları kabul etmelerini hatırlatmaya devam edecek. Şirket, “Herkese incelemesi için zaman verdikten sonra, bunu inceleme ve kabul etme şansı olmayanlara hatırlatmaya devam ediyoruz. Birkaç hafta sonra, insanların aldığı hatırlatma sonunda kalıcı hale gelecektir,” diyor şirket .

Kullanıcılar tekrar tekrar hatırlatıcılar almaya başladıktan sonra sırada ne var?

Şirket, “O zaman, güncellemeleri kabul edene kadar WhatsApp’ta sınırlı işlevsellikle karşılaşacaksınız” diyor.

Bu hatırlatıcıları ne kadar süre alacağınıza dair son tarih yok

Şirkete göre “Bu aynı anda tüm kullanıcılara olmayacak.

Kullanıcılar önce sohbet listesine erişimi kaybedecek

Kullanıcılar sohbet listelerine erişemeyecek, ancak yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplayabilirler.

Kullanıcılar cevapsız telefon veya görüntülü aramalara yanıt verebilir

Etkinleştirilmiş bildirimleri olan kullanıcılar, bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir telefonu veya video aramasını geri aramak için üzerlerine dokunabilir.

Birkaç hafta sonra WhatsApp, bu kullanıcıların telefonlarına mesaj ve arama göndermeyi durdurur.

Şirketin SSS sayfasında “Birkaç haftalık sınırlı işlevsellikten sonra, gelen aramaları veya bildirimleri alamayacaksınız ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durduracak” diyor.

Kullanıcılar sohbet geçmişlerini Android veya iPhone’a aktarabilir

Yeni gizlilik güncellemesini kabul etmek istemeyen kullanıcılar, sohbet geçmişlerini Android veya iPhone’a aktarma ve hesaplarının bir raporunu indirme seçeneğine sahiptir.

Etkin olmayan hesaplar politikası bu kullanıcıların hesapları için geçerli olacaktır

Son olarak, WhatsApp’ın aktif olmayan kullanıcılarla ilgili mevcut politikası, kullanıcılar tekrar tekrar hatırlatıldıktan sonra bile gizlilik politikasını kabul etmezse geçerli olacaktır.

WhatsApp hesabını silmek, geri alınamayacak bir şeydir

Hesabınızı silmek, kullanıcıların mesaj geçmişlerini sildiği, onları tüm WhatsApp gruplarından kaldırdığı ve WhatsApp yedeklerini sildiği için geri alamayacağı bir şeydir.

Tepkiniz ?

Mükemmel
0
Beğenmedim
0
Sıkıcı
0
Zor
0
İlginç
0

Yorumlayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 %