Apple

iOS 16 Beta 4, iMessage’da önemli değişiklikler getiriyor

Apple, iOS 16 Beta 4 güncellemesiyle mesajlaşma uygulamasında bir dizi önemli ayarlamalar ve büyüleyici yükseltmeler yaptı.

9to5Mac’ten gelen bir rapora göre, “iOS 16, belirli kısıtlamalara rağmen, iMessage’ları ilk kez değiştirme ve göndermeyi kaldırma(silme) yeteneği ekliyor. iOS 16’nın dördüncü beta sürümü bu kısıtlamaları daha da sıkılaştırıyor.

MacRumours, Apple’ın en yeni beta sürümünün “mesaj uygulaması, ev uygulaması, posta uygulaması, kilit ekranı bildirimlerini içeren bir dizi yeni özellik ve değişiklik içerdiğini” iddia ediyor. Bununla birlikte, The Verge’den bir rapora göre, düzenleme geçmişi “Apple’ın orijinal iMessage düzenleme uygulamasından büyük bir ihmali ele alıyor”. bir geçmiş olmadan, düzenleme özelliği teorik olarak kötü niyetli veya kötü niyetli mesajları gönderildikten sonra değiştirmek için kullanılabilir. “Rapor devam etti.” Araştırmaya göre, küçük bir “Düzenlendi” bildirimi gösteren bir Apple güncellemesi, tüketicileri “bir şeylerin değiştiği” konusunda uyarsa bile, kullanıcının “başlangıçta belirtilenleri okuyabileceği” şüphelidir.

Rapora göre, değişikliklerin kullanıcıların birbirlerine mesaj göndermesine ve yapılan değişiklikleri görüntülemesine izin vereceği bildiriliyor. Şaşırtıcı bir şekilde, kaynak, iOS 16 beta 4’ün kullanıcının bir iMessage’ı iptal etme fırsat penceresini kısalttığını açıklığa kavuşturmaya devam ediyor. Bu, tüketicilerin 15 dakikalık bir fırsat penceresine sahip olduğu iOS 16’nın önceki yinelemelerinden kayda değer bir farktır. “Bugünün güncellemesiyle bu süre büyük ölçüde iki dakikaya indirildi. Ancak, bir mesajda değişiklik yapmak için hala 15 dakikanız var.

Bu arada, ANI haber kaynağı geçen hafta Mashable’dan alıntı yapan ve Apple’ın bir süredir App Store üzerinden yapılan uygulama içi satın alma işlemlerinden %30’luk bir ücret kestiğini iddia eden bir rapor yayınladı. iOS uygulamalarına harici abonelik seçeneği. Kaynağa göre, bir kullanıcı şu anda iOS için Netflix uygulamasında abonelik seçeneğini seçtiğinde açılır pencerede Apple’ın gerçekleştirilen işlemlerden sorumlu olmadığını belirten bir mesaj görünüyor. Uygulama, kullanıcıyı resmi web sitesine bağlar, böylece devam etmeyi seçtiklerinde üyelik satın alma prosedürünün kalan adımlarını tamamlayabilirler.

Tepkiniz ?

Mükemmel
0
Beğenmedim
0
Sıkıcı
0
Zor
0
İlginç
0

Yorumlayın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

0 %